Nöjdhetskänslan. Nöjd men trött

Gatan där vi bor fram tills på måndag genom mina solglasögon. Tänkte att det kanske skulle kännas som på riktigt. Men icke, jag hade fel. Oavsett finvädret och grönskan: de ger lyckorus

Har jobbat som en tok i dagarna tre med en film. Typiskt mig att bli dunderpeppad, glömma hur kort deadline det faktiskt är, bli helt trött i skallen, dunka huvudet i bordet, riva mig i håret för att sedan ändå fixa det i god tid. Måste dock erkänna att det var bra mycket enklare innan knodden. Energin höll sig på en bättre nivå. Eller var det för att kaffe konsumerades utan att tänka på någon annan än mig själv? troligtvis så.

Är iaf. väldigt nöjd. Sån skön känsla det är att ha. Nöjdhetskänslan


Åsså en trött, tjock, minielefantvadad arbetare med seriöst ryggont. Glad ändå på något lustigt vis

Att hitta sin egna sanning

Här bor jag om mindre än en vecka! iiiiii!!!

Jag tänkte skriva ett inlägg om mitt jobb. Eller mer min tjänst och alla tankar som snurrat i mitt huvud idag. Min tjänst är slut till sommaren. Jag kommer vara barnledig sen vad händer sen?
Paniken har kommit av och ann... jaha.. vad är tanken jag ska göra då? Om ett år ungefär sådär?

Så slår det mig när jag skrivit en massa. Jag ska göra exakt det jag vill, är bra på och önskar just då. Hur många gånger i livet ges man sånna möjligheter. Någon som dyker upp och bara ändrar på allt, ställer fantasin om sin egna framtid på spel. Ett positivt spel. Spännande och roligt. exakt allt är ju möjligt.


Men först en tid i Gröndal. Ja Knodden å Per!
Det här är min kille! Omtänksam mot allt och alla. En fin typ med andra ord!
Eller så är det en bild HÄRifrån som jag fann hos Karins Konstgrepp går sönder av nyfikenhet och skratt av sidan

Dagens luftballonglika jag



Idag har jag kontor från min egna borg. En nyfiken stor stor humla har varit på besök ett tag, begav sig nyss. Attans! det var ju som mysigt med sällskap ändå.

Varför jag leker kontor hemma har helt och hållet att göra med att min rygg känns lite som om att den kommer att krossa resten av min kropp. Göra så jag går av i två delar. Går ju inte av, men läskigt när det känns väldigt nära.
Har en ton film att göra... så ingen vila för resten av damen inte!
Även om det inte syns så är det gröngrönt utanför mitt "kontor" lovar!

på tal om lyxproblem...

Dom här bilderna. Som denna.. tycker dom känns så lustiga/ overkliga/ inte riktigt på riktigt. Men om man litar på vårdguiden vilket jag har valt att göra så väger Knodden ca 2 kilo nu och är 44 cm lång. Inte konstigt egentligen att jag känner mig som en val med minielefantben. Att jag inte har så mycket energi över för annat än det som rör mig, Per och min flytt kanske inte är så konstigt.. känns som en enorm utmaning som ska fixas samtidigt som en enorm hop jobb har råkat infinna sig. Längtar efter att få sova ut hemma i en lägenhet som plockad ur en dröm. Kommer snart om några veckor ske i Gröndal! Först jobb och en massa annat, sen sova ut.

Har förresten googlat mig yr på svullna ben och vader och kropp plus gravid. Skulle vara kul att inte ha stödstrumpa en dag eller två tänkte jag. Men tji fick ja. Kommer inte hända.
Ett i raden av alla lyxproblem.

v.32


Är tillbaka i den stora människobyn efter en Påsk hemma hos min kära mor.
Det har inneburit dagar i sol i underbara stugan och shopping. Skratt, tårar och långa samtal. Det är nog lättast så det går att sammanfatta resan/resorna till norr.
Hann tyvärr inte träffa kära vänner, ända ågren.

Att komma tillbaka i Stockholm där sommaren gjort intåg känns som en snabbresa in i framtiden motför hur långt Umeå hade fått komma. Rätt tokig känsla.

En fullspäckad vecka, kan tänkas hända en massa skoj. Om så berättar jag, annars lider jag. Skämta bah, om för mycket roligt händer lär jag inte hinna berätta.
Lilla lägenheten är iaf. i ett ända stort kaos nu. Om en vecka börjar vi förflytta oss mot Gröndal vid den här tiden. SJUUUKT!

12 dagar


12 dagar kvar tills flytt och jag nyper mig i armen och känner att det är på riktigt.
Annars så är det 1 dag inte ens det tills att jag landar i Umeå och 10 dagar tills Per är tillbaka i människobyn. Det är utöver det 9 dagar tills jag ska ha gjort en informationsfilm ( tre arbetsdagar ) Så störst av allt 66 dagar till Knoddens arrival om det går exakt så som det vill.. annars plus eller minus och det gör inget de heller.

Kullen på bilden är rätt grå nu, grön om ett tag. I ett litet hus bakom kameran spenderades mesta tiden för ett år sedan.


Igår kom han hem.. med sånna dunderfina skor! Mer hightech än min icke smarta telefon. Men fötterna mina, dom gillar det inte riktigt. Dom gillar ingenting för den delen förutom snowboardskorna i sälen. Med dom på en hel dag var fötterna sina vanliga former på kvällen.. som jag saknar dom! Men tanken på att jag skulle glida runt med dom röda bultiga om än fina skorna sätter stopp för på en gång. Skulle bli en lite allt för lustig person. Jag sväller.. men det är övergående, kan även kallas tacksamhet!





Oj så duktig jag va och hade varit. Och blodtrycket!! nästan så att jag fick en present.
Jag är smålöjligt glad åt att det är barmark ute, och jag är smålöjligt glad över att åka till umeå i påsk. Önskar jag fick några fler dagar hemma hos mor min men någon är bättre än ingen och asfalten har jag en känsla av.. kommer att kännas som sommar när jag är tillbaka i människobyn igen.

v 31


Idag ska jag träffa Marianne, vår barnmorska. Förbereder mig på att plocka alla komplimanger om hur duktig jag är för att mitt blodtryck är så fint, för att jag äter järn om än glömmer i tid och otid, för att jag går upp i vikt och ja osv. Har aldrig i mitt liv fått så många komplimanger om något som jag har galet svårt att påverka. Underbart ju!

Torka håret och ut i solen!

Har jag skvallrat om att Per köpte mig skorna jag letat under stenar efter igår? Nä det har jag inte.. men har nu... ikväll kommer dom hem innanför dörren tillsammans med han!!! Kan knappt vänta!
Kom hem från jobbet i en ruffsig har blivit "omblåsitunnelbananfrisyr" tjusigt! Gjorde iordning påskäggen som ja ville och märkte till min bestörtning att jag köpt för mycket innehåll!! Och jag som trodde att jag inte skulle ha en chans att fylla äggen. Chi fick ja och nu lämnar jag om möjligt årets största I-landsproblem.

Det är en unge i minuten på TV. Jag har svårt att hålla mig från att se programmet. Jag har även svårt att inte irritera mig på killen som flinar hela tiden när tjejen har ont som tusan. Om Per skulle sitta och flina i en stol när det väl beger sig så hoppas jag att han förstår att jag menar allvar när jag ber honom åka hem/ iväg/ ut/ vart som helst. Fast det kommer inte hända. Skönt.

ps. om två veckor har vi flyttat in våra möbler i gröndal. Gör ont av längtan och trötthet med tanke på att tre kartonger är packade av väldigt många
Är det bara jag eller är det så.. att lätt var tredje tjej ska ha barn i sommar/ sensommar alternativt fått barn för någon/ några månader/ dagar sedan?

Att inte klaga och att klaga


Bild: ?



10 Punkter utan ordning, enbart positiva och riktigt jäkla bra just nu

PUNKT Att våren är här på riktigt
PUNKT Att pampas marina restaurangen hade en sådan fantastisk brunch!
PUNKT Att om 15 dagar så kan grannen spela sin skitmusik bäst han vill utan att jag slipper få smärre nervsammanbrott.
PUNKT Att lägenheten i Gröndal kommer att kunna bjuda in till främmande i tid och otid.
PUNKT Att jag bara kan se möjligheter i framtin
PUNKT Att jag har en helt otrolig människa vid min sida
PUNKT Att jag ibland orkar och klarar mer än vad jag tror
PUNKT Att jag funnit de svarta nike air max skorna på rea
PUNKT Att stödstrumpor och halsbrännetuggtabletter underlättar så otroligt
PUNKT Att knodden gör sig påmind när jag behöver det som mest

Så till klagan i en random ordning

PUNKT Att jag får lida som bara den av en promenad
PUNKT Att jag inte kan ha tunna strumpbyxor för att det är så fult med stödstrumpbyxor
PUNKT Att svarta jeans för gravida anses vara en vintervara enligt stället där det är billigt att köpa kläder aka hm
PUNKT sorg och saknad
PUNKT Att jag har grannen i 15 dagar till
PUNKT Att jag känner mig så förbaskat otymplig
PUNKT Att folk blir arga på spotify på samma sätt som om det skulle vara ett statligt organ och inte ett företag likt alla andra som måste få ha en vilja till att tjäna pengar. Det är ju näst intill gratis ändå!

Där tog det slut på klagan.

Läskigt så bra mornar man kan ha på en annan plats än människobyn.


Har sedan senast haft en helt otroligt skön och trevlig resa till Sälen. Med rödbrända kinder sålt min lägenhet i Solna, ingen direkt vinst, dock sån rätt köpare! Känns mer än bra, så som det ska. Annars jobbar jag vel och försöker tänka på hur man gör där innan Knodden ska komma till verkligheten.
Hade inte reflekterat över det förens det börjades fråga om hur länge jag ska jobba till höger och vänster. Kanske naivt av mig men hur gör man där egentligen?
Jag hade tänkt mig jobba så länge som möjligt.. kanske inte är en sån extremt god idé efter alla frågor och omtankar, jaja. Blir tjockare varje dag i alla fall. Ja gillar de! Dock mycket trevligare när lite färg fastnade på kinderna.


En person klädd för "snöäventyr" verkligheten säger sittandes i solstol i snön i solen på ett fjäll.



http://www.youtube.com/watch?v=EVwlMVYqMu4
Bild: ?
En sjukt bra måndag. Helt skön, fylld med bra grejor och gott med energi. Kom hem med spring bena och pigghet. Men ack den som tillåts ha en bra dag. Ner ska den slås, desto bättre måndagen varit desto hårdare ska personen ner i golvet, gärna under.
Så mycket sjukdom som följt efter de senaste åren, det är helt fuckin unbelivible! Helvetes cancer och fan!
Håller mina tummar på att det måste ska kunna vända, någon gång ska det vel ske.
Konstigt det där med att räkna ner tiden. Det går ömsom helt otroligt fort, ömsom otroligt långsamt.
Konstigare blir det om jag blickar tillbaka tiden. Det är Umeå Open i helgen, och för bara något år sedan fanns det inte en chans på denna jord att jag kunde missa Umeå Open. Än svårare var det att missa annandagsfesten, två gånger har jag lyckats.. ena gången var jag påväg trots magsjukan som ändå lyckades stoppa mig, den andra gången.. ja de va nu i julas.
Det handlar inte om att jag ångrar någonting, inte en sekund av mitt val, men visst är saker annorlunda nu från då. Och nästa annandag, och kanske nästa U.O så är jag nog på plats igen, bara så otroligt mycket rikare än de andra gångerna.

Glömde ju visa. Lapptäcket till knodden aka le kid blev ju klart också! samma dag som jag började. Otroligt av mig!