Alltså som update!
Vågar inte riktigt champagne men pankaka it is, och snart är det on!

Dag 5 över tiden

Länk till bilden om man klickar på den

Jaahapp!
Så blev det dag fem. Försöker sluta tänka på det. Men det är tyvärr stört omöjligt. Den här magen gör sig konstant påmind.
Nu funderar jag seriöst på pankaksmiddag med champagne. Pankaka bara för att och champagne för att... ja fira att det är torsdag kanske?

Låt det inte bli en dag 5!!

Bara ett sjukt fint hus i Gröndal sådär

Jag har gått lätt två kilometer!! ( inklusive en halvtimmas paus på en bänk, en tip top och allt väldigt långsamt) men ÄNDÅ!!

Dagen 4 över tiden

Jahapp! om jag skulle ta och ladda radion för att sätta mig i värmehålet här utanför, lyssna på sommar i P1, förgås och lösa korsord. Det samtidigt som Knodden kanske får för sig att verkligheten är en bra mycket roligare idé ? Tror det blir så jag.
Kanske är Knodden blyg. Men det skulle vara så konstigt, varken jag eller Per skulle ju kunna vara föräldrar då. Mena ingen av oss är ju blyga någon stans, däremot nyfikna. Kanske börjar Knodden sin bana med ett uppror. Kan erkänna att Knodden i så fall lyckats bra.

Kanske imorgon?! SNÄLLA!!


Här är jag! Glad i hågen skuttandes ner för backen, för att sedan dansa upp för trapporna intill huset. Lagar mat och städar, donar och fixar. Bjuder upp till fest och umgås, den perfekta värdinnan! rör ihop en kaka, planterar blommor och sjunger sånger.
SKÄMTA BAH! JAG GÖR INGENTING ALLS! ORKAR NOLL!!

en meter korsord! när? var?!

Förra årets en meterkorsordsmeckande

Solrosen i fönstret nickar tillochmed! Det är varmt nu.
Har så långt lyckats med få sol, trottsa stödstrumporna i kanske 30 minuter och ingenting annat. Men jag har bedyrat expressens korsord många gånger om. Så himla bra dom är! Håller tummarna för en metersordet i år även!

Dagen 3 över tiden

Så skönt det är att sova länge! Men så skönt det hade varit att skriva tataaa! Här är Knodden. Men nä. Börjar dagen med att konstatera dag 3 över har nu officiellt tagit sin början.
Plan för dagen:
Försöka få sol
Kanske trotsa stödstrumpa
Kanske ta mig till köpcentret nära och köpa shorts
Kanske tvätta lite

Men får se

En tanke bara

Klicka på bilden för länken
Fick träffa en sån otroligt fin barnmorska idag. Inte för att våran är dålig på något vis, mer bara förvirrad och sugen på pension tror jag.
Den här tjejen pratade med Per som om att han var delaktig på riktigt för en gångs skull. Han har verkligen hjälpt mig så himla mycket, och han är med på varje träff. Men ändå är det som om han som kille inte ses.
Eller ja visst.
Det är inte han som ska få ut ett barn ur sin kropp och sen amma det och ha sig. Men han är ju minst lika delaktig, och nervös och har funderingar och känslor på sitt håll, sådana känslor som jag inte kan förstå. I många fall så tror jag om än foglåssningar, ont i kroppen, vätskefyllda ben osv att jag kanske har det en uns lättare. Jag känner ju i alla fall av vad min kropp säger och snällt ställer mig in i ledet och lyder.
Han.
Han kan ju bara följa med och försöka förstå ihop med sina egna känslor och funderingar.
Och när många nyblivna pappor säger att de känner sig utanför och inte vet hur de ska kunna bidra. Kanske finns det en lösning redan från början, före barnet ens kommit till världen.

Så mer för att plocka in pappan i det hela. En fråga hur han känner och hur det går är ju inte allt för svår att ställa och besvara egentligen, kanske skulle det leda till fler föräldralediga närvarande pappor.

Dagen 2 över tiden

Idag.. vaknar som vanligt igen!
jajja.. et besök hos MVC nu snart.
Jag vill ha ett liv utan stödstrumpor med vita ben i solen med en Per som fått semester för att bästa Knodden fått för sig att hänga i gäng.

Nä på med dubbla strumpbyxor och ut i extremvärmen nu! Härligt ( Obs! Ironi )

Första dagen över tiden

Klicka på bilden för länk

Jahapp, sov länge, de efter ett the Wire maraton igårkväll. Sitter nu med min kopp kaffe 11.30! och bestämmer lite över dagens inköp. Per tar storhandlingen, sen blir det Ikea. Tänkte försöka vara sådär väldigt smart och skriva ner vad jag ska köpa där på plats. Allt för att så snabbt som möjligt kunna sicksacka förbi damerna vid ljusen och herrarna i tag själv lagret.

Känner mig lite som en laddande krigare som rustar upp inför ett maratonlångt krig i kungens kurva. Hoppas och ber till alla makter att hissen fungerar. Det är så man kommer undan laburinten lättast.

Sen så får ju Knodden komma. Skulle va helt okej. Funderar på om jag möjligtvis skulle kunna lära mig virka under tiden eller om jag är ett hopplöst fall där. Känner mig spännande värre med andra ord.

Grattis pappa!


Grattis Pappa på 60årsdagen hade jag sjungit, skrivit i brev och jublat för dig idag! Hade varit svårt att vara på plats i norr, men du hade varit om du inte är minst lika spänd som jag antar jag. Om internet finns i himlen så når jag ju dig ändå, så jag chansar på de!

Dagen D idag?

Hoppas hoppas hoppas. Men vem vet. Ska försöka hitta på något som tar tanken från Knoddens verklighetsmöte som är beräknat till idag. Är dock brutalsvårt då han/hon gör sig påmind hela hela tiden.
Har sett tre av grannarna i huset intill, alla ut på balkongerna iförda morgonrock. Dom har alla sett slitna ut på det icke roliga viset ( ja alltså icke roligt för dom ) skönt att inte vara inräknad i den skaran.

Håll tummarna nu!!

1 dag kvar?

Klicka på bild för länk

Okej imorgon är det beräknat. Hoppas hoppas hoppas att Knodden bestämmer sig till imorgon. Men vi ser vel men seriöst, nu är det vel på tiden?!

Idag en symbolisk dag på extremt många vis, en dag som hör ihop väldigt mycket med min far. Och ärligt, det känns. Imorgon är hans födelsedag men midsommar är på något vis än mer symboliskt för mig. Förra året firade vi livet den 25e, som då var midsommar och hans födelsedag. Sanslöst så snopet livet kan kännas, tomt och helt absurt, bisarrt så man kan sakna en människa.

Men vi ska göra det bästa av dagen. Allt jag orkar, det ska jag göra! och där med basta!

laters!

sockerchocksönskningar


Om jag fick bestämma helt själv på ett väldigt icke vuxet vis så skulle jag välja. Godis, glass, choklad, chips å dipp, läsk å juice hela tiden nu. Om och om igen, enbart de, inget annat, helst regn utanför fönstret. Men nu är det ju så att vi är två. Och det är nog rätt tur ändå.
Äter en ballerinakaka när han är i duschen och hoppas på att Knodden bestämmer sig snart. För om inte så vet jag inte hur det här ska sluta. Överdos på dessertbordet på berns? oj så jag vill till dessertbordet på berns!

En bra start


Ett sätt att veta att man gjort rätt är att vakna till ett sms från sin förre chef som lyder " visst har jag skickat dig ett mail". Mailet som var så fint att jag var tvungen att finna ett bra tillfälle att ta mig tid till att svara.

Att någon timme senare få en sån otroligt fin inbjudan med posten till en kärleksfest som min xkollega ska ha. Han och hans ska inte gifta sig, utan fira deras kärlek på ett helt annat vis. Kollegan som är sådär extremt begåvad, rolig och bra människa! Ögat har svårt att hålla torrt.

Det känns fint å så himla bra ju!

Nizo

Efter tio minuter scrollande, upp och ner, upp och ner så måste jag dela med mig. Så himla fint!

UÅ// marc


Klicka på bilden för länk

Jag kan bli sådär löjligt stolt att vara från Umeå. Att fått haft chansen att växa upp med så många begåvade människor och hör och häpna, men jag räknar in mig själv i skaran. Vi har producerat, agerat, gjort så mycket olika spännande grejjor så många, och på så många håll och vis. Vissa känner varandra, andra gör det inte, men det finns en länk mellan oss alla. Jag tror det kan tänkas vara Älven.

Läs PSL// om Marc Strömberg här

Likt AMO så vill jag hylla det vackra norr. En dag är jag tillbaka, fram tills dess så kan jag åt minstone hylla min hemstad och dess fantastiska människor lite nu och då

tur att man verkar glömma fort


Ingenting händer mer än att jag är trött som en jag vet inte vad. Helt otroligt hur trött en människa kan vara! Var hur som haver på bvc igår och allt var så bra och herre min ge så duktig jag är med sånt bra blodtryck! för att inte tala om järnet och hur fint jag följer kurvan!! Har aldrig någonsin fått så mycket beröm över någonting i mitt liv som över saker jag inte på något vis kan påverka själv. Härligt!

Idag står tvätta, sy lite, måla en pall och hämta ut ett paket på listan. Få se om jag fixar någon alls av punkterna.

Det är fasen stört trist att vara tjock såhär. Tur att man verkar glömma hur jobbigt det är, annars skulle vel ingen människa bestämma sig för fler barn?!

Om inte Ikea blir det klubb? om inte de, blir det the wire?


Nej, inget Ikea. Kändes som en ytterst dum idé att försöka ta sig dit allena och sedan ta sig därifrån. Imorgon bjuder jag nog upp Per till Ikeamiddag istället så blir det fixat.

Så kom solen fram, suckar över det när andra jublar. Regnet ger mig möjlighet att stanna inne och sova med gott samvete, solen, den sabbar det hela.
Nu börjar ole dole doffleken på om jag ska åka till en finfin superduperhemlig klubb ikväll en stund eller inte? Nackdelen är dock att så snart jag vill åka hem så kommer de andra att dyka upp. Ett fail/fail.

Känns som om det blir the wire ändå. Inte illa någonstans.

ikea i regnet?


Tänker tanken på att åka till Ikea och fixa några grejor med bra mycket bättre pris än exempelvis Hemtex. Men så ser jag framför mig hur gigantstort det där huset är i kungens kurva. Hur någonting går snett, och sen hur jag ska få hem allt jag "råkat" få med mig i helt fel riskbedömning av tyngd. Hur jag säckar ihop av ren utmattning och somnar vid utgången med en kopp kaffe i handen.
Men så samtidigt, så fint det skulle vara att ha gjort.
Ole dole doff är nästa grej på schemat efter gokaffet!

Kanske 5 dagar kvar! men vem räknar?

osnålbart 2


Bara så det vets om. Majs, det är ingenting man snålar in på heller. Antingen äter man majs som är bra eller så behöver man ingen majs. Har inte provat många olika. Men känslan av dålig majs är inge kul

Det man inte får snåla på




Imorse drömde jag om Knodden. En kul typ var de. Sen blev jag väckt av att killen tänkte bjuda upp till lunch. Lyx! men hur länge och mycket kan jag sova just nu!?

Imorgon blir jag 28 till åren, något jag helt och hållet glömt bort om inte min mor och Per påmint. Tror att jag glömmer den där födelsedagsgrejen och går och sover en stund. Ska iof hämta något på posten och köpa drickbart kaffe! Lärde mig nämligen vid senaste storhandlingstillfället att oavsett hur kul det än är att "fynda" priser så får man aldrig, och menar då ALDRIG fynda på kaffe. Per påstår att det smakar garvsyra? Jag påstår att det är giftets urfader i lukt och smak. Det var coops snabbkaffe de, nästa kapitel skulle kunna vara läskigheten med löfbergs lila som vi sedan kan toppa med Gevalia. Har råkat ut för äcklighetens ondska dubbla gånger med båda två. Undrar om det är jag som kokar fel, för andra kan bjuda upp till gevalia utan att jag tänker på de, mer att det smakar bra.

ledigheten

Jag är riktigt dålig på att vara ledig utan att ha något direkt att göra. Eller betyder det samma sak som att jag är riktigt bra på att inte göra ett nå?

9 dagar beräknat kvar, men vem räknar lixom?!

tick tack tick tack

Två av dom bästa på bilden, på en av dom bästa platserna

OBS! Jag har bakat bullar. Första plåten bränd så himla inte rättvist!
Jag har tvättat, luktar sjukt gott!
Jag har vädrat sängkläder men pallar inte att bädda.. småtrist.. men hjälpen kommer.
Blommorna i fönstren mår väldigt mycket bättre nu efter en omhändertagning även.

OBS #2 !
Jag är helt knäckt nu

Idag har jag.. tamtamtamtam



Med spänning fortsätter det.

Annars har jag mest deppat för att jag inte ens fixade laga halvfabrikat okej ( Per fick rädda )
att min hy lever sitt egna liv ( och jag ser det även om ingen annan ) att mina fötter verkligen ser helt onormala ut om jag inte har stödstrumpor, och JA jag är gravid hormonig

sommarpratarna

Bild från efter förra årets första bad

Men what´s up med allt roligt hagleri!!
Sommarpratarna lanserades idag
Lisan finns här på DN och här på P1
Tror det kan bli en massa roliga och bra överraskningar i årets omgång. Oftast så brukar de som på papper se dammigast ut vara de bästa, de enligt mig då såklart.
Ser nu framför mig sköna dagar i stugan bänkad framför P1 kl 13!
Längtar

Riku the mentalist



Riku en kompis sedan way back är inte enbart en helt grym vegankock utan han gick och vann en tävling på kanal 5 nyss även. Han blev sveriges bästa mentalist. Har inte sett hans trick på tv innan så gjorde det nu. Det är helt sjukt! Jag blir helt yr av trixerierna!

Kika här Riku, sveriges bästa mentalist

adjöken för fröken

Jag, just i början av min tid på byrån. Känns som länge sedan nu.
Jag avskyr adjön. Vill hellre bara att saker ska rinna ut i sanden, försvinna obemärkt, kanske ersatt med någonting annat för båda parter. Eller nä, det där lät dramatiskt. Riktigt så är det inte.
Jag tycker bara inte om att säga hej då, tack och adjö, ses när vi ses.

Idag ska jag hämta mina grejor på kontoret. aka. har tänkt att kasta det mesta men vill inte att receptionisten ska behöva fixa med det. För hon är världens bästa och är värd roligare saker att göra.

Funderar nu på planen stålsätta mig själv, hur fasen gör man!? Eller så skit samma.

ps. mailade just min kille och frågade vart han gömt chokladen.

13 dagar kvar?

Vet att det är 13 dagar kvar beräknad tid. Men kan inte hjälpa att ändå hoppas på att de långa promenaderna skulle göra susen och få Knodden på humör att komma till verkligheten.

Bara så!

yo, mother fucker, pip

Vet inte vem som ritat pippin, ligger som sig bör i min randommapp, den bästa mappen av dom alla

Guiness går runt och drar sig i lägenheten. Lägger sig där det är skönast för stunden. Knoddens rum, hallmattan, under köksbordet och sängen är topp 4.
Det har varit bisarrt varmt, och för en rätt tung dam i svart kostym är det klart att det blir extremjobbigt. Typ på samma sätt som för undertecknad. Dock har jag ju både vita armar och ben så det kanske är något lättare för en sån som mig, eller varför då egentligen? ( här skulle det kunna komma en lång utläggning om det är bättre med två ben och armar än fyra ben, om svart är bättre för det håller ute kyla.... ja sådär i all evighet helt utan belägg, men jag lämnar de )

Vi gick i alla fall runt gröndal efter vattnet igår, och jag kommer omöjligt sluta älska det här stället, det är aldelens perfekt på så många vis, fötterna är nu som kuber igen. Men det gör inget. För vi åker till stora skuggan/ fiskartorpet och hänger på stocken, vi gänget på tre snart. Guiness, ja å per. Helt perfekt!

Gulligheten



Idag så möttes vi av den oemotståndliga gulligheten två gånger.Tvätt på tork i Knoddens rum, helt okej påminnare när den lever rövare och har dunderdisco när det inte riktigt är på sin plats.
Guiness, prinsessan/ svarta björnmördarhunden som är snällast av alla.

ett tvärryck


Vet inte vad som slog mig in. Fick ett sånt där tvärryck. Är det bevis på bokstavskombinationer eller allmänt " så ska de vara-iga"?
Hur som haver så kommer ju gullkalven hem idag. Guiness den gamla, nu tydligen smått överviktiga donnan som jag har saknat så det är svårt att beskriva. Tänkte att det kunde vara småhärligt att visa upp den nya lyan renstädad på hundnivå. Dvs. Jag har dammsugit golven så gott det gått, sen torkat dom, och sen för vuxenmänniskahöjd torkat av toaletten. Det luktar helt sjukt gott. Måste gå ut med soporna för att få gå in och känna goluktn igen tror jag. Men först alvedon och tvärsömn, annars går jag nog på riktigt av!

Det sunda förnuftet


Igår bara KABLAM! ohållbarheten. De två restrerande dagarna på jobbet blir inte av, för trött på fullaste riktigt.
Nu har jag sammanställt det sista, mailat iväg och nu, sedan några minuter tillbaka är jag arbetsfri.
Förstod förresten igår på " tjena-tjena-vi-ska-bli-föräldrar-möte-lär-oss-grejjor-snälla!-mötet" att jag kanske inte är lika stor som jag tror. Att micchelinkänslan är en känsla i mycket större format än verklighet. Måste pusta ut även på det. Löjligt kanske med sån fåfänga, trodde inte jag besatt en sån i en sådan grad.

Jaja.. nu ska jag se på morgonnyheterna = LYX!
( gillar någon stans när trafiknyheterna varnar för studenter/ studentflak i trafiken idag " så om ni kan, var smarta och lämna bilen hemma")

pappa kom hem, för jag längtar efter dig...

Foto: Fredrik Eklund

Oj, ja vet inte jag. Men ibland så samlas tankar och minnen, saknad och förvirring med overklighet, tomhet och ja fan! allt. Så brister det lite. Jag saknar min pappa sådär obeskrivligt mycket. Men jag har en bild som jag blir sådär glad och lugn av.
Min kära bror har tagit bilden hemma hos min Farmor i hennes farmorskök. Pappa har just fyllt år, och det blev inte sista gången i Renbergs. Vi lyckades med en gång till! En parentes, men just nu en betydelsefull sådan.
Pappa min hade en förmåga av att titta på mig och bara förstå, så kändes det i alla fall. Ibland kan jag om jag vill, höra hans röst när jag står inför ett val där jag skulle behöva hans hjälp och kunnande. Må hända att min fantasi är det som svarar, men det må va, för jag får höra hans röst och det är det ända som räknas.

trött

Bilden har ingenting med någonting att göra. Den bara låg där den låg i helgen när vi var på promenad. Helt nerlövad och gullig

Jag gick från jobbet 1.5 timme innan jag egentligen slutade för dagen idag. En kort dag som ändå kändes långt lång. På många vis är det roligt om än det just då är riktigt jobbigt när kroppen säger ifrån. Bara " nej nu är det nog. inte en chans att du ska göra det du tror exakt nu, du ska åka hem bums! " Så himla tuff kroppen är!! dunderimponerad tjej som tänker sova före maten

Hobbitfötternas revansch men inte bitter

Igår var ju en sån underbar dag. Jag och Per promenerade och fann nya guldplatser, målade lite byrå, såg på serie, åt god mat, hade finfint besök. Jag bakade en bisarrt god kladdkaka och solen lyste sådär lagom varmt. I morse när jag vaknade var jag inte i närheten så pigg som jag hoppades på. Hobbitfötternas revansch var inte av nåde. Men fina fina Frida kom förbi på kaffe & kaka, glass vid sjön och en promenad runt den. Fy farao så jag saknar att ha den tjejen i en stad nära mig åtminstone. Men en dag så!

Så for Frida vidare och jag somnade inte alls otippat. Vad jag sedan vaknar upp till var så fint! En klar målad röd byrå i Knoddens rum! Per hade fixat den klar och jag bara älskar den! Här är en sneakpeak mot Knoddens rum. Sitter för skönt för att palla ta en bild i exakt nuet.. lat människa här.

Nu, snart, the wire!!!

fortfarande helg!


Extrema höjdpunkter...
  • Hela långa helgen har jag varit vaken längre än till tio!
  • Jag har träffat en massa kamrater som jag inte sett på en evighet för jag har i ärlighetens namn inte orkat mer än att komma hem från jobbet och däcka där.
  • Hade besök av en Johanna plus totohund och en Jesper igår när Per bjöd upp till soppa i sin perfekthet.
  • The wire är ju bra! Palla att vi såg ett avsnitt för att sen bara men näää segt. Nu kan jag inte vänta/ gorma över att det är fint väder ute så serietittandet blir lidande.
  • Det är måndag, men vi är lediga. Fler dagar att fira som gör att vi är lediga efterfrågas i framtin!
  • Per målar byrån röd till Knoddens rum, blir störtfint! En vecka och sen får Knodden gärna börja hänga ut med oss i friska luften/ se solen/ osv. Börjar bli trångt, och jo de känns ju som.. mer än skojjigt tihi se hur magen rör sig. Det gör ju ont som bara fan när det vill sig till.

Idag kanske det görs mer än igår, men det verkar inte så

Har ingen aning om vem som gjort alfabetet ovan. Men jag gillar de Mycke!

Det blev inte i närheten av det som jag hade tänkt mig att göra igår.
Istället så åkte vi till vinterviken och umgicks med vänner till Per och deras helt galet gulliga dotter. En nöjd typ var hon, sådär som jag tänker mig att Knodden kommer att vara.
Sen så gjorde jag... ingenting!
Idag är det ett sent ( som i form av att fira någon månad efter sådär) födelsedagskalas/ häng i park/ en bunt fina folk på samma plats av arten ses allt för sällan för alla bor överallt. Ska bli fint. Önskar bara att stödstrumporna inte var ett livsnödvändigt för mig just nu. Men snart så.. ett minne blott och de mina vita ben ska få blända folk bäst jag vill.

Har förresten uppmärksammat en lite lustig grej. Först trodde jag att jag hade råkat sminka mig konstigt, hade en udda frisyr, kläder som satt lite lustigt ja, du kanske förstår hur jag menar nu. Faktumet var inte så. Jag såg inte ut som en clown eller tokig typ. Det är bara att medelålders kvinnor i regel gillar att lägga huvudet på sned lite granna och le lite när man möts på gatan/ i tunnelbanan/ inne i butiken osv för att jag är en som bär runt på Knodd. Kan vara deras mormor/farmor önskningar, egna minnen, vad vet jag. Men det börjar bli rätt så rart. En känsla av att "hon förstår nog att det går sjukt tungt idag"

KLämdag är en bra dag

Jag, Guiness ( som kommer hem på tisdag ) och Per på sommarsemester. I år samma fast annorlunda. Längtar!

Klämdagar måste ju vara det mest ultimata, om man får sånna såklart. Som idag, så mycket som jag kan hinna bara sådär.
En planerad lunch med gamla vänner som jag näst intill aldrig ser nu för tiden, ska bli så fint! Sen hämta ett paket på andra sidan stan, köpa örngott, kanske något annat för att sedan ta en tripp förbi Åhlens.
Jag har tänkt på det där med vad som ska följa med till förlossningen när det väl kommer att bege sig, har kommit fram till att ett riktigt härligt schampo och en tvål, nya underkläder måste ju vara det ultimata. Ja utöver det andra, som kläder åt oss alla tre, tandborstar å ja sånt standard. Jag tror att få känna sig fräsch efteråt måste vara helt magiskt. Så nu vet jag vad presenten från moster Gisela ska användas till! Ett par byxor och en långbent body till Knodden kommer det nog också att bli.

Skönt med klämdag iaf. Och sen bara fyra dagar kvar innan inget mer jobb på ett tag. Ska bli spännande att se hur jag kommer att klara mig utan kli i fingrarna.

Men med ett nytt barn, en hund ( som kommer hem på tisdag!!!!!! ) och en lägenhet där man kan hitta på massor så lär det nog inte bli så mycket tid över ändå.

Senare!

Ledig dag. Idag ska Knoddens rum fixas till!

Haft likt de flesta andra en grymt kort vecka. Händelsen i deluxformat måste dock varit lunchen på Berns. Seriöst dessertbordet!!!